Osterøy klatreklubb
Album
Turer
Samlinger
Osterøyhallen
Diverse
 
 

Familieklatresamling 1998


Tysse 13. - 14. juni 1998

Med familien i fjellveggen

"Jeg skal i alle fall komme lenger enn hun. Det der er jo ikke vanskelig i det hele tatt!" Syvåringen er føler seg betydelig tryggere med begge beina på bakken enn oppe i fjellveggen. Pappa har nettopp lært å sikre. Begge er deltagere på Osterøy klatreklubb sin famile-klatresamling.

Grilling i lavvo

Ca. 40 voksne og barn møtte på klatresamling på Tysse på Osterøy helgen 13. - 14. juni. Campen var lagt til Tysse sentrum, der klubben foruten kanoer til barna, også stilte med stor lavvo til bålbrenning og grilling. Teltplassen var bemannet hele helgen slik at nyankomne kunne sendes rett på cragget.

Barneklatring

Lørdag foregikk klatringen på Oldtidhelleren, et felt med 14 ruter som variere fra de helt enkle barnerutene til 7+. Klubben hadde invitert barn som ikke hadde klatret tidligere, og spenningen blant disse var ikke vanskelig å merke. I forkant av arrangementet var det boltet fire nye ruter, bl.a. "Tommy" og "Tigeren", to barneruter på grad 3. Disse og "Nordvestpasasjen" (3/4) Var de mest populære rutene hos den yngre garde. Også blant de voksne var det de lette rutene som fristet mest. Ruter som "Number one!" (5+) og "Sikksakk" (5+) er beskrivende eksempel på dette. Foruten litt kald vind var været bra, og både voksne og barn så ut til å ha en trivelig stund.

Solfeltet uten sol

Søndagen begynte det å regne litt ut på dagen. Solfeltet fremstod som en utmerket plass også under slike forhold. To av rutene: "Pink Panter" (5+) og "No exit" (6+) var tørre til tross for værgudenes vrede. Pauser i klatringen foregikk under et takoverheng der bålet hjalp godt til både på temperaturen og for å holde myggen borte. Sjelden ser en så mange fornøyde ansikter etter klippeklatring i regnvær som vi fikk oppleve denne dagen.


På Tysse neste år?

Til tross for et heller ustabilt vær gikk arrangementet over all forventning. Familiekonseptet er litt spesielt. Som regel er det voksne som klatrer, og barneklatring har i stor grad vært forbeholdt andre organisasjoner som barnehager og fritidsklubber. Kanskje vi skulle tatt hånd om rekrutteringen selv? På Tysse er det plass til både store og små, så kanskje vi forsøker på nytt til neste år?

 

 Oppdatert: 17.02.2012  

 

Lobas a/s
Jon Solberg a/s
Sjøtroll

Utsikt fra "Storen"
Norges klatreforbund Filuftslivets fellesorganisasjon

Advarsel: Klatring kan være helseskadelig!
Klatring kan være ekstremt farlig. For å redusere risikoen er det viktig at de som klatrer har de nødvendige kunnskaper. Dette kan en tilegne seg ved å gå på kurs, eller å være med en erfaren klatrer.

E-Post til Osterøy klatreklubb: post@klatre.info
E-Post til Webmaster: webmaster@klatre.info
 
Til toppen av siden