Osterøy klatreklubb
Album
Turer
Samlinger
Osterøyhallen
 
 

Tur til Bergen ??? 28 til 30 januar 2000

DEN STORE UTFLUKTEN…

Lenge hadde det vært snakk om en hyttetur i regi av klatreklubben, tiden var inne og dato ble satt til 28 til 30 januar. Jippi som vi gledet oss, det var faktisk en del som skulle være med. Planene var store og mange, Helge sin hytte i Surnadal var målet, det gir et utgangspunkt for slalåm, turski, skøyter og bading på hotellet. Menyen var ganske klar, og alle hjerter gledet seg.

Torsdagen før var det trening, og en gledesdreper kunne meddele at Hol-Aurland var stengt for kjøretøy under 7.5 tonn. Værmeldingen for helgen var urovekkende med tanke på utendørs -aktiviteter, spørsmålet ble, hvor mange spill er det i hytten, er det nok til hele helgen? Det var nå en ting, men gadd vi å sitte å spille utover i uken også? Vi telte på fingrene, skulle vi bevare vennskapene, og arbeidsgiverne, da står vi over denne helgen her. Problemet var nå at voksne og barn var så giret på denne turen, at adrenalinet i kroppen ikke ville roe seg med en helg i sofaen. Okey, som de besluttsomme personen vi er, la vi straks nye gjennomtenkte planer for helgen. Noen tok ti over elleve fergen, og noen tok halv tolv broen, og vi møttes i Bergenshallen, klar for klatring. Så viste det seg at noen hadde den ferdigpakkede bagen med skøyter med seg, og det var jo et gode siden Bergen Klatreklubb kjørte kurs i hallen og av den grunn var stengt frem til kl.14.00. De skøyteløse fikk leie seg skøyter, og noen fikk med seg beskjeden som straks gikk utover mobileteren, de rakk istedenfor måltidet i buldrerommet kl. 13.30.

Bergen klatreklubb husker nok at vi var der oppe av flere grunner. Vår kjentmann og gratismedlem i BKK begynte straks og argumentere på urimeligheten i at barn må betale full pris, han klarte å halvere den. For oss som ikke har vært der før var det en opplevelse, som sterkt frister til gjentagelse (10 februar) her fikk vi prøvd oss på en annen måte enn på Hatland. Noen av oss er faktisk litt mer opptatt av kondis og styrke etter dette. Altså, hvordan klare å klatre en rute på grad 6, og i tillegg klare å sikre en annen etterpå? Barna var som på en vanlig trening, mens de ventet på tur koste de seg og løp rundt og hadde det kjempegøy. De andre klatrerne utviste en stor sinnsro, de sa ingenting, de bare kikket. De er nok veldig glad i barn! Det vil si, ”vakten” traff veggen helt på slutten. Det viste seg at det var katteutstilling i Turnhallen ved siden av. Etter hvert fikk barna lyst å gå bort for å se litt på dyrene, og det var for så vidt i orden. Vi fikk det jo stille og rolig, hadde det ikke vært for den forb….. dørklokken hver gang de skulle inn igjen. Okke som, vi hadde en kjempedag.

Søndagen var tiltenkt en tur til Furedalen på Kvamskogen, gledesdreperen hadde igjen vært på telefonen om lørdagen, og da viste det seg at der var det stengt på grunn av været. Utsiktene var heller ikke så gode for søndagen, det ble litt telefoner frem og tilbake om kvelden, vi trengte ikke å kikke ut for å høre hvordan været var, det sang i veggene. Enden på den visen ble stor spredning i aktivitetene. Noen dro til Kvamskogen, noen på Sandsli og badet, + klatring, andre stod på skøyter, mens noen var hjemme med en god bok om klatring. Og alle var enige om at vi må ta flere turer på hytten til Helge.

 Oppdatert: 17.02.2012  

 

Lobas a/s
Jon Solberg a/s
Sjøtroll

Utsikt fra "Storen"
Norges klatreforbund Filuftslivets fellesorganisasjon

Advarsel: Klatring kan være helseskadelig!
Klatring kan være ekstremt farlig. For å redusere risikoen er det viktig at de som klatrer har de nødvendige kunnskaper. Dette kan en tilegne seg ved å gå på kurs, eller å være med en erfaren klatrer.

E-Post til Osterøy klatreklubb: post@klatre.info
E-Post til Webmaster: webmaster@klatre.info
 
Til toppen av siden