Osterøy klatreklubb
Album
Turer
Samlinger
Osterøyhallen
Diverse
 

Familieklatresamling 1999

Tysse 29.-30-mai 1999

Nesten avlyst

Ordene slo ned i meg igjen med det samme jeg våknet. Lyden av regnet som trommet på taket framkalte dem på nytt. ”Vi satser på å gjennomføre klatresamlingen uansett!” hadde Lillian sagt. Uansett? Sportsklatring ute på bolter i slikt vær er jo nesten bare tull. Svaene blir jo så sleipt at det blir umulig å plassere foten. Og overnatting i lavvo med unger. Selvfølgelig går det bra, men spesielt fristende var det jo ikke akkurat. Tåken utenfor vinduet ga ikke nettopp håp om snarlig oppklarning

”Skyggehelleren” sa Helge da jeg ringte. ”Der er det altid tørt”. ”Familieklatresamling på et felt med nesten alle ruter på grad 7”. tenkte jeg,. Men jeg viste han hadde rett.

Skumringskonsert

Tysse åpenbarte seg i sol da jeg ankom, og ankom gjorde også 38 andre. Forbausende nok. Samlingen var jo nesten avlyst. Så nesten avlyst at minimalt var forberedt. Men 38 personer som klatrer i solskinn må vel kunne kalles en samling, selv om den nesten var avlyst. Det ble klatring. Bålet og grillen kom også i gang, og stemningen i solsteiken etter to uker med regn var upåklagelig.

Konsert ble det også, som planlagt. Noen minutter over elleve beviste klatresamlingen sin plass i kulturuken ”Osterøy i dag” både innenfor det utvidede og det mer snevre kulturbegrepet. Solveig og Johanna, to lokale klatrere, gav en konsert med sang og hardingfele som varmet flere hjerter under helleren. Selv om temperaturen gjorde det litt vanskelig for musikantene, gjordet stedet, stemningen og akustikken fra helleren opplevelsen til en minnerik aften.

Lavvo er blitt populært. 3 store lavvoer, 4 telt og en platting under en heller huset de 26 overnattende ved klatrefeltene.

Mange flotte ruter på Tysse

Søndagen ble det klatring på Oldtidhelleren. Denne ligger bare fem minutters gange fra Skyggehelleren og har bolta ruter fra grad 3 til 7+. Dette gjorde mulig å få til litt klatring også for barna. Topptau ble satt på plass på de letteste rutene og disse var stort sett opptatt det meste av dagen. Ikke verst for en samling som nesten var avlyst. Tysse har tre klatrefelt med til sammen ca. 50 ruter. Vanskelighetsgradene varierer fra 3 til 8+ og med prosjekt og mulige prosjekt som er vanskeligere en det. Her er med andre ord muligheter for noen og en hver På to av feltene er det muligheter for overnatting.

 

 Oppdatert: 17.02.2012  

 

Lobas a/s
Jon Solberg a/s
Sjøtroll

Utsikt fra "Storen"
Norges klatreforbund Filuftslivets fellesorganisasjon

Advarsel: Klatring kan være helseskadelig!
Klatring kan være ekstremt farlig. For å redusere risikoen er det viktig at de som klatrer har de nødvendige kunnskaper. Dette kan en tilegne seg ved å gå på kurs, eller å være med en erfaren klatrer.

E-Post til Osterøy klatreklubb: post@klatre.info
E-Post til Webmaster: webmaster@klatre.info
 
Til toppen av siden