Osterøy klatreklubb

Eksingedalen 2010

Foto: Helge


Svein Åge Hauge og jeg har gått en ny intro 5m til venstre for Johns intro. Den starter i ett nebb. Det er det eneste stedet som er litt vanskelig, kanskje 5+, resten er lett max.grad 4. Den kommer rett opp til rapellfestet.
Deretter gikk vi normalveien opp til andrehylle og traverserte til høyre. Fra før har vi borret sikringspunkter her. Det blir 2 taulengder fra første hylle bort til neste rapellfeste som kommer ned fra pinakkelen.
Herfra begynner klatringen.
Første taulengden følger hyllesystemet opp til pinnakkelen, rundt denne i nedre kant og opp på baksiden. Der er et dieder med riss, grad 3. For ekstra tynne mennesker, kan man også kanskje klatre opp og inni og ut på den andre siden. Derer et lite hull som en kanskje kan komme gjennom.  
Oppå pinakkelen er det borret et rapellfeste som også er flott standplass. Neste taulengde 30m er risset som går rett opp. Balansekunster her grad 6.
Siste taulengden følger risset rett opp videre gjennom et lite overheng, 6, deretter lett til topps.
På toppen er det det en varde 8m mot vest. Under denne starter rapellen ned. Regn med 35m rapeller, tror det går med 30m, men har ikke testet det helt ennå.

Det var fint å få ferdig denne ruta, som vi startet på for 2 år siden. Det er også planlagt en variant fra toppen av Amanda svaet. Det er et åpent prosjekt for den som vil.

Helge

 Oppdatert: 17.02.2012  

 

Lobas a/s
Jon Solberg a/s
Sjøtroll

Utsikt fra "Storen"
Norges klatreforbund Filuftslivets fellesorganisasjon

Advarsel: Klatring kan være helseskadelig!
Klatring kan være ekstremt farlig. For å redusere risikoen er det viktig at de som klatrer har de nødvendige kunnskaper. Dette kan en tilegne seg ved å gå på kurs, eller å være med en erfaren klatrer.

E-Post til Osterøy klatreklubb: post@klatre.info
E-Post til Webmaster: webmaster@klatre.info
 
Til toppen av siden