Osterøy klatreklubb
Nytt
Terminliste
Arkiv
 

Klipp

Romsdals Budstikke
16.05.07
Flyforbud i Trollveggen

Folk som ligger skadet i farlige soner under Trollveggen, risikerer at de ikke blir reddet. Et selvpålagt flyforbud i området kan bli innført alt i sommer.
Bergens Tidende
21.04.07
NM i treklatring
i Nordnesparken. På programmet sto blant annet redning av en «skadet» kvinne i toppen av trærne. Ådne Haugen ble Norgesmester.
Bergens Tidende
28.03.07
Ny bulder i hagen?
Har du ønske om en buldrestein i hagen. Noen opplever å få det...
Nettavisen
18.04.07
Tåler ikke høyden
Det er ikke bare klatrerne som sliter på Everest. Utstyret får også høydesyke.
Aftenposten
07.04.07
Hekta på høyder
Han leter etter en ørliten sprekk i en bratt fjellvegg - og uten at vi fatter hvordan, er han flere meter over oss på noen få minutter.
Haugesunds Avis
02.02.07
Klatrevegg i Odda
Elin Tyssedalstveit ønsker å bygge klatresenter i Odda. Med klatring både innendørs og utendørs og 22 meter under taket er mulihetene for et heftig anlegg tilstede.

Nettavisen
03.01.07
Se menneske-edderkoppen
Den drøyt 120 meter høye Lover`s Leap i California ble forsert på fire minutter og 25 sekunder. Ikke nok med det. Klatringa foregikk fullstendig uten sikring. Dette er ikke ikke å anbefale. Klatreren omkom under et pendelhop senere. Men artig er det...

Klatrenytt fra våren 2007

Anette og Tore Magne har giftet seg
Tirsdag 17. juli giftet Anette og Tore Magne seg hos byfogden. Klatreklubben gratulerer og ønsker alle tre lykke til videre.

Klatresamlingen på Tysse er avlyst
Det er besluttet å avlyse Tyssesamlingen. Det meldes fra Tysse at det er vått i fjellveggenene og at klatreforholdene derfor er dårlige. Dette var siste fellesarrangementet før sommerferien. Osterøy klatreklubb ønsker store og små en god klatresommer og vel møtt til høsten.

Klatrsamling på TysseKlatresamling Tysse
Søndag 17. juni fra kl 12.00 - 15.00 arrangerer Osterøy klatreklubb klatresamling på Tysse for alle som ønsker å prøve seg i fjellveggen. Klubben stiller med tau, seler og pølsebål. Hvis det regner blir samlingen avlyst. Mer info kan du få hos Ole Mikalsen på telefon 480 38 150. Bilder og beretninger fra tidligere klatresamlinger finner du HER.

Bilder fra klatretrening 9.mai 2007
John har tatt en serie med bilder fra klatringen onsdag 9.mai 2007. De finner du HER.
(31.05.07)

Pust i bakken...

Siste onsdagsklatring før sommeren
Onsdag 30.mai blir siste onsdagsklatring før sommerferien. Tyssesamlingen 16. og 17. juni blir eneste arrangementett klubben har før ferien. mer informasjon om dette komme.
(29.05.07)

Ikke klatring 16.mai
På grunn av tillaging til 17.mai blir det ikke klatring i hallen onsdag 16 mai 2007.

EksingedalenKileklatrekurs Eksingedalen
Helgen 11.-13.august 2007 blir det kurs i klatring på naturlige sikringer i Eksingedalen. Her kan du lære bruk av sikringsmidler, standplassrutiner og mye mer. Feltet på Bergo i Eksingedalen kan du lese mer om HER. Mer info og påmeldinger kan du få hos Helge på telefon 41145506.

Takk til Helgesen tekniske bygg
Helges tekniske bygg har i flere år latt oss få lagre den gule klatreveggen fra ungdomskolen i deres bygg, gamle Valestrand industrier. Dette har vært en super lagringsplass, men Helgesen har solgt bygget. Torsdag 19.april ble derfor veggen flyttet til plasthallen utenfor Osterøyhallen. Planen er at denne veggplaten skal monteres på høyre side av kjøreporten i hallen.

Norsk Klatring #78Les om Helge Stokstad og livet på Kolsås
Nytt nummer av Norsk Klatring er i handelen bl.a. hos Narvesen i disse dager. En av artiklene her forfattet av Osterøy klatreklubbs Æresmedlem Helge Stokstad. Artikkelen er tildelt fire sider i bladet og er vakert dandert med bilder fra gjengen på Kolsås. Du kan også les mer om Helge ved å KLIKKE HER!

I siste utgaven av Norsk klatring kan du også lese om klatring på Sørlandet og på Materhorn og ellers mye som skulle intressere den som synes at livet er best vertikalt.

Rute: Løst og fast

Uteklatring starter etter påske
Klatreklubben har sett opp nokre ettermiddagstreff om måndagane utover våren. Vi samlast klokka 17.30 og klatrar så lenge vi har lyst. Ved dårleg ver treffast vi i hallen klokka 19.00 i staden. Kontakt John 900 59 693 om du er i tvil.

Når vi kjem ut, stiger risikoen. Klatreklubben ønskjer difor at dei som er med på desse samlingane har ferdigheiter tilsvarande brattkort, eller kjem saman med ein som har dette nivået. Alle klatrar på eige ansvar og må ha eige utstyr.

Nybyrjarklatring går inne som vanleg om onsdagane frå 17.30-19.00.

Detaljert terminliste finn du HER

NM 2007
NM i klatring arrangeres på Klatreverket, i Oslo, 14-15 april 2007. Dette er et samarbeid mellom NKF, Oslo Klatreklubb og Klatreverket. Lørdag er det senior NM og søndag junior NM.
(24.03.2007)

Foto: Eirik Lingjærde

Flettematter og instruktørvester er tatt i bruk
På klatretreningen 21.mars 2007 be våre nyinnkjøpte flettematter tatt i bruk for første gang. Mattene må tas ut og inn for hver klatretrening og det er derfor viktig at alle som tilstede hjelper til.

Bruken av mattene har menge fordeler: Reduksjon av skader ved fall, varmere gulv, markering av område for dem som klatrer og sikrer (Andre må holde seg utenfor mattene) og reduksjon av avstanden sikrerne går fra veggen. Alt dette er med på å heve sikkerheten i klatrevggen.

Nye instruktørvester har vi også fått tatt i bruk. Dette er for å markere hvem som har hovedansvaret for de ulike treningskveldene og for å profilere sponsorene våre. Sposrene kan du lese mer om ved å klikke på logoene til høyre.
(22.03.07)

Nøye kontroll

Treningskveld 21.mars 2007
Bildeserie fra trening i Osterøyhallen
(22.03.07)

Rute 8Rute 8 er åpnet igjen
Rute 8, som ligger i høyre dieder (innvendig hjørne) har vært stengt en uke, men er nå åpnet for klatring igjen. Ruten har vært stengt på grunn av problemer med toppfestet. Dette er nå utbedret.

Trekantveggen er grunnetTrekantvegen er grunnet
Den nye klatreveggen til øyre for eksisterende vegg i
Osterøyhallen har fått første strøket med maling, Veggen er loddrett og dekker ca. 20 kvadratmeter. Rutene på veggen vil allle bruke slynger og topptaufeste på rute 12 (helt til høyre) i den eksisterende veggen.

Bildeserie fra klatretreninger i januar og februar
Her finner du en ny billedserie med en del bilder fra klatretreningene i Osterøyhallen til nå i år. Foto; John og Svein Idar
(18.02.07)

Ny utgave av Klatring
Nok en utgave av magasinet Klatring er ute. Du som abonnent har fått den i kassa og du som løssalgskjøper kan, for en latterlig billig penge, bytte den til deg på Narvesen eller andre kiosker med intellektuelt vett.
(18.02.07)

 

Heiseveggen er på plass
Den nye heiseveggen forran klatreveggen er ferdig montert og klar til bruk. Veggen er montert litt over fire meter fra klatreveggen, og gir litt plass til klatreaktiviteter.
(170207)

Ny terminliste
Terminlisten er oppatert fram til påske. Du finnr den HER.
(170207)

Dugnad 14.februar 2007 Bilder fra dugnad 14.februar
Onsdag 14.februar 2006 var det dugnad i hallen med flytting av lysrekke, montering av ny klatrevegg og bygging av utstyrskap. Topp innsats fra alle. Bilder finner du HER.
(170207)


Monteringen er i gangHeiseveggen blir montert
To montører er i gang med å montere ny heisevegg inntill klatreveggen. De beregner å bruke en dag på jobben.
(16.02.07)

Ny ungdomsrepresentant i styret

Årsmøtet 2007
Årsmøtet 2007

På årsmøtet i klatreklubben i Mjeldalen torsdag 16.februar ble Harald Husum valgt inn som ungdomsrepresentant. Følgende personer fortsetter i styret: Leder: Ole Mikalsen, Nestleder: Svein Idar Dale, Styremedlemmer: Beate Rødland, Tore Magne Vevle, Laila Vågenes og Helge Stokstad.
(16.02.07)

 

Montering av heiseveggen er utsatt
Montøren som skulle komt i dag og montert ny heisevegg forran klatreveggen er syk og måtte derfor utsett ankomsten. Når han kommer uvist. Her er noen bilder fra gårsdagens strabaser.

Lysrekken er flyttet
Trekantveggen mangler kun maling
Utstyrskapet er på plass
(15.02.07)

Dugnad onsdag 14.februar med følgende resultat:
Lamperekken er flyttet for å gi plass til ny heisevegg. Denne blir av samme type som som nettveggen som deler hallen i 1/3 nærmest klatreveggen.

Det er bygd ny klatrevegg flatt på hall-veggen til høyre for klatreveggen. enne vil gi en bedre intro til rute 12 og en vertikal topptaurute på toppfestet på rute 12. Den vil også gi muligheten til overhengende diederklatring på rute 12.

Det er bygd utstyrskap som er plassert på nærmeste utstyrslager.
(15.02.07)

NorgesCup i Bergenshallen 10. februar
Lørdag 10.februar arangerte Bergen klatreklubb Norgescup i Bergenshallen. Mer info finner du HER. Komplett resultatliste finner du HER.
(15.02.07)

Husk årsmøte
Torsdag 15.februar kl.19.00 blir det årsmøte i klatreklubben i Mjeldalen hos Beate og Helge.

Nærmere informasjon hos leder Ole Mikalsen på tlf 48038150.

Alle medlemmer er hjertelig velkommen.
(13.02.07)

Dugnad Onsdag 14.februar kl 17.30.
I steden for klatretrening blir det dugnad onsdag. Vi skal flytte lamperekken (igjen) for å gjøre plass til en ny heisevegg. Denne skal monteres torsdagen. I tillegg håper vi å komme i gang med bygging av ny klatrevegg på naboveggen til høyre for den eksisterende. Det skal bygges skap på utstyrsrommet, og skulle vi ha tid å krefter til oversers skal vi nok finne på litt til.

Ta med litt verktøy, godt humør og kanskje noe å bite i.
(13.02.07)

Klatringen onsdag 14.februar er avlyst
Det blir ikke klatring onsdag 14.februar. Dagen etter kommer det montører for å sett opp ny heisevegg like ved klatreveggen. I den forbindelse må det utføres noe dugnadsarbeid onsdagskvelden.
(10.02.07)

Top30norges beskrivelse av OK-veggen
På sine internettsider har Top30 lagt ut beskrivelse av klatreveggen i Osterøyhallen.
(10.02.07)

Om bruk av klatreveggen i Osterøyhallen
Osterøy klatreklubb har i sitt reglement at barn under ungdomskolealder må ha følge av en voksen person (Over 18 år) som tar ansvar for barnet. I utgangspunktet er det kun to instruktører som har ansvar for en klatrekveld. Disse to klarer ikke på noen måte å drive både opplæring, sikring og å passe på barn som leker rundt i hallen. Klatreklubben har bare leigavtale på noen få meter ut fra veggen. Resten av arealet er det Spretten og evt. tun som har. Vi må derfor henstille til de som er med barna på klatretrening å se til at vi holder seg borte ved klatreveggen og ikke forstyrre andre. Ballspill og andre leker med utstyr fra utstyrslageret er derfor ikke mulig, både fordi det forstyrrer andre leietakere i hallen og fordi det forstyrrer de som sikrer/klatrer.
(01.02.07)

Tynn klatring på rute 2

Her er bilder fra
treningskveld 31.januar 2007

(01.02.07)

   

Innkalling til årsmøte
Årsmøtet i Osterøy klatreklubb blir avholdt
Torsdag 15.februar 2007 i Mjeldalen hos Beate og Helge
Nærmere informasjon hos leder Ole Mikalsen på tlf 48038150.

Alle medlemmer er hjertelig velkommen.
(27.01.07)

Norgescup i Bergenshallen 10.februar
10 februar er det Norgecup i Bergenshallen. Dette er sesongens tredje konkurruanse. Bergenshallen er åpen for publikum under konkurransen.
(25.01.07)

Bratt Kort-kurs 20.-21.01.2007
Deltagere og instruktørerI helgen arrangerte Osterøy klatreklubb første "Grunnkurs klatring" i Osterøyhallen. Ni deltagere fikk klatret mye og terpet masse på sikringsrutiner både på led og på topptau. På slutten av kurset fikk alle deltagerne over 13 år Bratt Kort. Bilder fra kurset finner du HER
(21.07.01).

Beate og HelgeBilder fra bryllupet til Beate og Helge
Fredag 19.januar 2007 ble Beate og Helge erklært for rette ektefolk og være. Bilder fra sermonien i Bergen tinghus finner du HER.
(21.01.07)

Beate og Helge gifter segHelgeBeate

Fredag 19.januar kl. 13.10 gifter Helge og Beate seg i tinghuset i Bergen. Bryllupsreisen starte på søndag og går til Karibien. Klatreklubben gratulerer og ønsker det to lykke til på reisen – både på turen og videre i livet.

Godt nytt år klatrevenner
Fra åpningenNy terminliste er lagt ut. Denne finner du HER.

For å få fult utbytte av klatreveggen i Osterøyhalle, for å klatre andre steder og for å bl en tryggere klatrer og sikrer trenger du bratt-kort. Kurst 20.-og 21. januar sørger fr det. Husk å melde deg på.

Det er en forutsetning at alle som klatrer i Osterøyhalen blir medlem i klubben. Dette koster lite for hver enkelt, men er viktig når vi skal oppnå noe for klubben. For kun kr 250,- ekstra slipper du å betale for hver klatring (500,- for familie og det må betales for utstyrsleie.) Betaling og øvrige priser kan du lese om HER

Vel møtt til et nytt klatreår onsdag 3.januar

 Oppdatert: 17.02.2012  

 

Lobas a/s
Jon Solberg a/s
Sjøtroll

Utsikt fra "Storen"
Norges klatreforbund Filuftslivets fellesorganisasjon

Advarsel: Klatring kan være helseskadelig!
Klatring kan være ekstremt farlig. For å redusere risikoen er det viktig at de som klatrer har de nødvendige kunnskaper. Dette kan en tilegne seg ved å gå på kurs, eller å være med en erfaren klatrer.

E-Post til Osterøy klatreklubb: post@klatre.info
E-Post til Webmaster: webmaster@klatre.info
 
Til toppen av siden