Osterøy klatreklubb
Nytt
Terminliste
Arkiv
 

Klatrenytt fra høsten 2008

Osterøy klatreklubb takker for året som har gått og ønsker alle klatrevenner en riktig god jul og et godt nytt år

 

 

Jentesamling Isklatring for jenter
Klatreforbundet arrangerer jentesamling på Rjukan fra onsdag 14. januar til fredag ettermiddag. Lyst å delta?
Les mer her>>>
(18.12.08)

Begge gullmedaljene til Norge i nordisk
Det ble dobbelt norsk i dameklassen i nordisk mesterskap på led i 13. og 14. desember i Århus. Linn Karin Stendal fikk gull med Hannah Midtbö på plassen bak.

Herrefinalen ble en spennende forestilling der det måtte to superfinaler til for å kåre årets nordiske mester. Svenske Magnus Högstrøm måtte til slutt seg seg slått av norske Magnus Midtbö. Sindre Sæther fra Romsdal Tindegruppe tok bronsen.

1. Magnus Midtbö, Norge
2. Magnus Högstrøm, Sverige
3. Sindre Sæther, Norge
4. Søren Andersen, Danmark

1. Linn Karin Stendal, Norge
2. Hannah Midtbö, Norge
3. Stine Østergaard, Danmark

Les mer fra konkurransen her >>>
Se veggen i 3D (Er det slik vi skal bygge på Osterøy?) >>>
(14.12.2008)

Politiattester for instruktører
Fra nyttår må alle i idretten som arbeider med mindreårige eller mennesker med utviklingshemming framvise politiattest for idrettslaget. Mer om dette kan du lese her>>>

Nordisk på led for junior
Hannah Midttbø fra Oslo klatreklubb og Eirik Birkelund Olsen fra Tromsø klatreklubb vant de eldste klassene under årets nordiske mesterskap i Eskilstuna i Sverge 6.-7.desember. Alle resultatene finner du her>>>
(07.12.2008)

Klatring nr.88Klatring nr. 88 er i handelen
Noe av det du kan glede deg over:

Mitt møte med Klatring Håkon Hansen.
Klatreskolen.
Buldring i Albarracin.
Øyvind Moss
Oppsummering året 2008.
Linetts Verden
Guide til Isklatring

og mye mye mer....

Les mer her!
(07.12.2008)

To sølv til Norge og Bergen i nordisk i buldring
Nordisk mesterskap i buldring gikk av stabelen på Lillehammer 29.november. I herreklassen hadde Norge fem blant de ti beste, men alle måtte se seg slått av Nalle Hukkataival fra Finland. Magnus Midtbø fra Bergen sikret sølvet. I dameklassen sikret Hannah Midtbø familiens andre nordiske søvmedalje for dagen bare slått av Angelica Lind fra Sverge.
Linker:
Nyheter med resultaltliste
Del 1 Finale 1st Boulder (Trykk på linken)
Del 2 Finals 2nd Boulder (Trykk på linken)
Del 3 Finals 3rd Boulder (Trykk på linken)
Del 4 Finals 4th Boulder (Trykk på linken)

(06.12.2008, oppdatert 11.12.2008)

Juleavsluttning
Mandag 8.desember blir det juleavsluttning i hallen. Også denne kvelden blir det klatringen som står i fokus, men kanskje blir det en liten overaskelse likevel. Ta gjerne med noen julekaker og en kopp kaffe.

Dette blir siste klatredagen i år som er åpen for alle. Oppstart på nyåret blir 26.januar. Ukene før dette er satt av til kursing og ulike former for dugnad på veggen. Følg med på terminlisen. Her komme kanskje noe du kan bidra med eller ønsker å delta på...
(04.12.2008)

Magnus i sportsrevyen
Norges desidert beste klaterer, Magnus Midtbø fra Bergen, har flyttet til Østerike for å bli bedre. I helgen var han tilbake i Norge for å vise sine nordiske klatrevenner veien til toppen.
Link til sportsrevyen sin reportasje finner du her.
(04.12.2008)

Nye instruktører
Fem nye instruktør inne ble resultatet etter kurs 21.-23.november. De fem er Tore Magne Vevle, Jørn Brudvik, Anders Mjøs, Sven-Åge Hauge og Lodin Kleveland. Klatre.info gratulerer og håper klubben får mye nytte av deres kyndige veiledning i tiden som kommer. Kursleder var Svein Idar Dale.
(04.12.2008)

Høydepunkter fra norsk fjellsportshistorie
OK på plassSeks medlemmer av Osterøy klatreklubb var tilstede da Jon Gandal og lokale medlemmer av Norsk tindeklub arrangerte festforestillling på studentsenteret. Publikum ble tatt med på en ferd fra 1800-tallets tidlige vågestykker via Slingsby og Store Skagastølstind, Kolsås,Tirishmir, Trango, Evrest og til dagens varierte klatring. Flere av Norsk tindeklub sine lokale medlemmer bidrog med sin bergensvinkling. Helge Stokstad, som er medlem av både Osterøy klatreklubb, Norsk tindelkub og Bergen klatreklubb hadde desverre ikke mulighet til å være til stede.
(04.12.2008)

 

Festforestilling i Bergen
tirsdag 18.november kl 19.30

Tirsdag 18. november kl 19.30
leder Jon Gangdal Norsk tindeklub sin festforestilling i Egget på Studentsenteret. Bilettene koster kr. 80.- og kan kjøpes i døra.

Norsk Tindeklub fortsetter markeringen av sitt 100-års jubileum med en festforestilling i de største norske byene i november 2008. De drevne foredragsholderne, forfatterne og fjellklatrerne Jon Gangdal og Stein P. Aasheim har delt landet mellom seg. Det blir jubileumsarrangementer i Kristiansand, Stavanger, Bergen, Trondheim og Tromsø.

Med bilder og film vil de sammen med lokale krefter guide deg gjennom høydepunktene i norsk fjellsport - fra Slingsby og Soggemoen til sorg og suksess internasjonalt, nasjonalt og lokalt.

Billettene koster 80 kroner og kan kjøpes i døra. 
Alle arrangementene starter kl. 19.30
(15.11.08)

 

Deltakere og veiledere

Brattkort-kurs 18.-19. oktober 2008

Bilder fra høstens bratkort-kurs
(14.11.08)

   
Beate

Eksingedalen 2008

Det har vært flere turer til Bergo i Eksingedalen på ettersommeren. Her er et utvalg med bilder fra disse turene.
(14.11.08)

   
Beate og Helge

Korsika 2008

Osterøy klatreklubb har vært fargerikt representert på Korsika i sommer. Her er biledrapporten fra Beate og Helge.
(14.11.08)

   
Svein Åge og Jørn

Hurrungane 2008

Jørn og Svein Åge hadde en fin tur i august. Storen, Dyrhaugsryggen og Soleiebottinden fikk alle besøk av de to. Her er bildene.
(14.11.08)

   

Instruktør inne-kurs

Klubbens lederFredag 21. - Søndag 23.november 2008 arrangerer Osterøy klatreklubb Instruktør inne-kurs. Kurset kvalifiserer for p kunne lede grupper på innendørsvegger og til å holde nybegynnerkurs. For å kunne delta må du være over 18 år og ha klatret aktivt i minst ett år. Kurset er gratis for medlemmer som bidrar aktivt som instruktører etter kurset. Kursleder er Svein Idar.

Påmelding ti:l Svein Idar 99 71 51 36 eller sveinidar@klatre.info
(11.11.08)

Flere klasser klatret samtidigResultat fra Norgecup i Bergen

Eirik Birkelund Olsen fra TromsøKK og Malin Folkestad fra BergenKK vant seniorklassen under Norgescupen i Berenshallen i 8.november.Resultatlisten finne du her
(11.11.08)

OK-siden beklager

I nyhetsmelding om Norgescup i Bergenshallen 08.11.2008 kom vi i skade for å skrive at Aleksander er tidens første til å representere Osterøy klatreklubb i et Norgescupstevne. Dette er ikke riktig. Vidar Solberg representerte Osterøy klatreklubb på midten av 1990-tallet og deltok i Norgescupstevne. OK-siden beklager.
(11.11.08)

Norgscup i Bergenshallen 08.11.2008
Aleksander i god drivAleksander stilte lørdag som Osterøy klatreklubbs første deltager i Norgescup noensinne. Han endte som nummer 15 i juniorklassen. Vi er imponert over innsatsen og håper at dette gir mersmak både for han og andre.
(08.11.2008)

Norgescup i Bergenshallen
Lørdag 8.november 2008

Sesongens første norgescup går av stabelen i Bergenshallen lørdag 8. november. Det er Bergn klatreklubb(BKK) som er arrangør. Tilskuere er velkommen hele dagen. Inngang koster 20,- for medlemmer av BKK, 40,- for andre.
(24.10.08)

EM 2008 - Hannah sensasjonelt nummer 3 i buldring
Hanna Midtbø18 år gamle Hannah Midtbø fra Bergen tok seg som første norske utøver til en finale i buldring et internasjonalt mesterskap. I finalen toppet hun ut tre av de fire buldreproblemene og kapret en knallsterk 3.plass.

Konkurransen ble vunnet av Slovenske Natalija Gros som toppet fire buldre. Anna Støhr fra Østerrike toppet også tre buldere, men fikk en bedre plassering enn Hannah siden hun nådde et bonustak mer.

Dette er andre gang en norsk utøver tar medalje i et internasjonalt mesterskap. Første gang var da Magnus Midtbø, storebroren til Hannah, i 2005 vant sin aldersklasse i klatring på led under VM for juniorer i Beijing.

Norge stilte forøvrig med en solid kontingent under årets Europeiske seniormesterskap i Paris. Linn Karin Stendal og Hannah Midtbø delte en #24 plass i taukonkurransen. Magnus Midtbø ble # 14 i taukonkurransen.


:: Fullt tidsprogram for konkurransen
:: Resultater i taukonkurransen - damer
:: Resultater i buldring - damer
:: Resultater i taukonkurransen - herrer
:: Resultater i buldring - herrer
(24.10.08)

 

Dave Graham til Bergen
lørdag 25.oktober

Billetter til multimediashowet med Graham er nå lagt ut for salg hos sportsbutikken UTE for kr 100,- Billetter er også til salgs i Bergenshallen. Forestillingen starter kl 18:00 i Nordnesboden nr. 4, 200m fra Akvariet. Se kart
Det blir lett afterclimb med salg av leskedrikk i lokalet. Kun 100 plasser - arrangementet kan bli utsolgt. Mer info om Graham i lenkene under.
:: Blog
:: Graham på Wikipedia
:: Graham på 8a.nu
(24.10.08)

 

Klatring nr. 87

Nytt nummer av klatring i salg

Løp og kjøp

(24.10.08)

Begynnerkurs i klatring
(Brattkort-kurs)

Lørdag 18. og søndag 19. oktober 2008 kl. 10-15 i Osterøyhallen. OBS: Det var tidligere annonsert med en annen dato!

Kurset varer til sammen 12 timer og avslutter med en Bratt Kort prøve. Her får du lære det som skal til for å klatre sikkert på alle typer innendørsanlegg. Kurset koster kr. 500,- og inkluderer Brattkort og evt. lån av utstyr. Aldersgrensen er 13 år, men deltagere under 18 år må ha skriftelig samtykke fra foresatte.

Påmelding og spørsmål kan rettes til Svein Idar Dale (99 71 51 36) eller Ole Mikalsen (480 38 150) eller pr epost til klatreklubb@start.no.
(11.09.08)

 

Instruktørar:
Klatrevakter denne sesongen blir:
Beate Birkeland - Helge Stokstad - Jørn Brudvik -
Svein Åge Hauge - Lodin Kleiveland - Ole Mikalsen - John Solberg - Laila Vågenes - Tore Magne Vevle - Remi Småland - Svein Idar Dale. 

Lyst å bli instruktør? Vi arrangerer gratis kurs for den som vil gjøre ein innsats. Du må være fylt 18 og ha klatra i minst eit år.

Møte for klatrevaktene: Onsdag 08. oktober klokka 18.00 i hallen (12.09.08).

 

Nye klatredager
Klatring for barn og voksne uten brattkort er flyttet til mandager og starter opp

mandag 6. oktober kl. 17.30 - 19.00

De nye treningstidene i Osterøyhallen blir som følger:

Nybegynnerklating Mandag 17.30 - 19.00
Brattkortklatring Mandag 19.00 - 21.00
Brattkortklatring Onsdag 18.30 - 21.00

Nybegynnerklatringen er åpen for alle medlemmer i Osterøy klatreklubb. Barn og ungdom under ungdsomskolealder må ha følge med en voksen (over 18 år). Ønsker du å bli medlem er det bare å møte opp.

For å kunne delta på Brattkortklatring må du ha tatt brattort. Dette får en enten ved å delta på Brattkortkurs eller ved å dukomentere tilsvarende kunnskaper ved en prøve.

Vel møtt til ny klatresesong.
(11.09.08)

Begynnekurs i klatring
(Brattkort-kurs)

Lørdag 18. og søndag 19. oktober 2008 kl. 10-15 i Osterøyhallen.

Kurset varer til sammen 12 timer og avslutter med en Bratt Kort prøve. Her får du lære det som skal til for å klatre sikkert på alle typer innendørsanlegg. Kurset koster kr. 500,- og inkluderer Brattkort og evt. lån av utstyr. Aldersgrensen er 13 år, men deltagere under 18 år må ha skriftelig samtykke fra foresatte.

Påmelding og spørsmål kan rettes til Svein Idar Dale (99 71 51 36) eller Ole Mikalsen (80 38 150).
(11.09.08)

NB! Datoen var feil og er endret.
(20.09.08)

 
Bli medlem
 

Klipp

gd.no:
Hvem klatrer til topps
Lørdag 29. november skal det avgjøres hvem som er Nordens beste i buldring.

 

Agderposten.no
Sissel mot nye høyder
Sissel Sannæs Smaller har besteget fem av de syv fjellene hun skal klatre for å nå målet sitt. Nå skal hun ut på en kald og psykisk tung ekspedisjon på Antarktis.

 

DinSide.no
Fjellklatrere får hjerneskade
Toppen av fjellet kan bety hjerneskade for fjellklatrere. Dette viser en ny studie publisert i European Journal of Neurology.

 

Birkenes Avisa
Klatreglede i barnehagenTilgangen til Birkeland klatreklubbs klatrevegg har gjort klatring til den mest populære leken blant de største barna i Eikenøtta naturbarnehage.

 

DNT - Ung
Harde tak i klatreveggen
Høsten er tiden for å gå på veggen – bokstavelig talt. Vi gir deg gode tips før du starter inneklatringen.

 
Kampanje.com
Sponsing av risikosport
Risikoen gjelder ulykker og en slik ulykke vil ikke skade sponsoren så lenge sponsoren også er med på å gi støtte når noe går galt, skriver Hans Mathias Thjømøe i dette innlegget.
 
 
 

 

 Oppdatert: 17.02.2012  

 

Lobas a/s
Jon Solberg a/s
Sjøtroll

Utsikt fra "Storen"
Norges klatreforbund Filuftslivets fellesorganisasjon

Advarsel: Klatring kan være helseskadelig!
Klatring kan være ekstremt farlig. For å redusere risikoen er det viktig at de som klatrer har de nødvendige kunnskaper. Dette kan en tilegne seg ved å gå på kurs, eller å være med en erfaren klatrer.

E-Post til Osterøy klatreklubb: post@klatre.info
E-Post til Webmaster: webmaster@klatre.info
 
Til toppen av siden