Osterøy klatreklubb
Nytt
Terminliste
Arkiv
 

Arkiv

Klatrenytt fra høsten 2009

Juleavsluttning mandag 14.desember
Mandag 14.desember blir det juleavsluttning på klatringen i osterøyhallen. Ta med smaksprøver på julebaksten. Klubben stiller med brus og krus. Det blir klatring fram til ca. 18.15 og samling rundt julebaksten etter dette.
(06.12.09)

Uformell klatrekonkurranse for ungdom på G-sportveggen i Åsane
Vi er innvitert til å delta i en uformell klatrekonkurranse i Klimbers paradise (G-sportveggen) i  Åsane lørdag den 12 desember.

Arrangementet er åpen for all ungdom i alderen 10 – 16 år og det blir konkurrert både på topptau og på led. Konkurransen starter kl. 10.00 og avsluttes ca. kl 14.00.

Deltakerne starter med en kvalifisering til en ledfinale,hvis noen ikke kvalifiserer seg til denne deltar de i en topptaufinale. På denne måten får alle klatret en finale. Påmelding koster kr.50 som dekker boller og drikke til deltakerne.

Arrangøren ønsker å holde denne konkurransen på en uhøytidlig måte hvor det viktigste er å ha det kjekt og få en god klatreopplevelse. Alle deltakere blir premiert.

Ønsker du å delta kan du ta kontakt med Helge på helge@klatre.info eller Tlf: 411 45 506
(06.12.09)

Brattkortkurs
Osterøy klatreklubb arrangerer nybegynnerkurs i klatring, også kalt brattkortkurs, i Osterøyhallen 28.-29. november. Brattkort er et ferdighetsbevis som du må ha for å kunne klatre på de fleste innendørsvegger i Norge. Kortet deles ut etter bestått prøve på slutten av kurset. Mer infor får du ved å kontakte Helge på tlf: 41145506

Du kan melde deg på kurset ved å sende en E-post til helge@klatre.info

Velkommen på kurs!
(08.11.2009)

Terminliste for høsten
Terminlista for høsten er klar. Det blir klatring om mandagene for alle . Onsdagene blir det klatring for de som har brattkort. Noen av onsdagene blir klatringen på G-sportveggen i Åsane. Terminlista finner du HER>>>
(16.09.2009)

Sven Gangdal er død.
Sven Gangdal (55), fagkonsulent i Idrettsforbundet, døde natt til søndag 13. september i en båtulykke i Mefjorden i Vestfold. Sven har jobbet i Idrettsforbundet siden 1999. Han var en av Norges mest erfarne ekspedisjonsklatrere og har blant annet besteget Mount Everest. Sven vil bli savnet i idretten. 
(16.09.2009)

Norsk klatring #93 er på vei til butikken
Kileklatring på Sotra, potrett med klatreren Herik Mestad, behandlingstips for skulderskader og teknikktips er noe av det du kan lese om i siste utgave av Norsk klatring. Du finner også en artikkel om styrken og svakhetene til ulike kamkiler. Blekka er på vei til en sjappe nær deg så løp og kjøp...
Klatring#93

 

 

Hjelvik og kultrveka
Mandag 7.september skal vi ha klatring på Hjelvik som et innslag i kulturveka på Osterøy. Helge og Beate har utviklet et nytt felt her som til nå har fått 9 ruter av varierende vanskelighetsgrad. Har du muligheten til bidra mandag 7.september eller med rutepussing i forkant er du hjerteleg velkommen.

Laila har hovedansvaret og kan nås på telefon 97 61 13 05 eller på E-post laila@klatre.info
(31.08.2009)

 

Styggedalsbreen 2009
Årets tur til Hurrungane med hovedmål på toppen av Store Styggedalstind ble en fin tur, selv om vi ikke kom opp på eneneste topp. Fredag 14.august prøvde vi p.g.a. dårlig vær å nå Nordre Skagastølstind fra Styggedalsbreen. Her kom vi ikke fra breen og inn på fjellet og måtte gjøre vendereise 150 meter under toppen. Dagen etter var været dårligere og vi prøvde å nå Gjertvasstind via Gjetvassbreen og østryggen. Denne gangen snudde vi tidligere etter å ha treft en brefører som fortalte at det heller ikke her gikk å entre fjellet fra breen. Det hele ble derfor to lange anmarsjer, til dels på bre og bratte snøfelt, uten at det ble klatret en meter.
Bilder fra turen finner du HER >>>
(31.08.2009)

 

Ny bergensførerNy klatefører for klaring på naturlige sikringer i Bergensområdet
Bergen klatreklubb har gittt ut ny klatrefører for naturlig sikra ruter i området. Her er det bl.a. fører for Helge og Osterøy klatreklubb sitt kursfelt i Eksingedalen, men de tradisjonelle feltene på Sotra har også fått sin plass. Bergen klatreklubb har valgt å dele klatreførerne for Bergensområdet i to og delen med bolteruter kom ut i 2004. Begge førene kan kjøpes hos Bergen klatreklubb og på enkelte klatrebutikker. LØP OG KJØP
(31.08.2009)

 
Bli medlem

Klipp

 
Styrket allemannsrett
Regjeringe forslår en rekke endringer som helt klart vil styrke allmennhetens rettigheter, men som går på bekostning av grunneiernes rettigheter.
 

Klatrere reddes ned fra Fiva-ruta
To Litauiske klatrere måtte tilbringe to netter i Fiva-ruta i Romsdalen. De er nå reddet ned.

 
To fjellklatrere måtte ha hjelp i Steigen.
To norske fjellklatrere gikk seg fast i fjellet Multindene i Nordfolda i Steigen søndag.

 

Tre personar redda ned av luftambulansen frå Skagastølstindane.Ved 21.30-tida laurdag kveld politiet fekk melding om at tre personar hadde gått seg fast i fjellet ved Slingsbybreen i Skagastølstindane.Dei tre, som var fjellklatrarar, hadde ikkje med seg utstyr til å overnatte i fjellet.

 

Ekspertene roser Galdhøpiggen-ekspedisjonen
Galdhøpiggen (barnehage.no) Torsdag besteg Plassebakken barnehage fra Skodje Nord-Europas høyeste fjell. Se bildene og les historien fra den værharde turen her!

 

Via Ferrata åpnet
Søndag ble Tysso Via Ferrata åpnet av Oddas ordfører Gard Folkvord. Klatreruta er Tyssedals og Hardangers nye attraksjon for de som er interessert i industrihistorie, klatring og naturopplevelser.
 
 Oppdatert: 17.02.2012  

 

Lobas a/s
Jon Solberg a/s
Sjøtroll

Utsikt fra "Storen"
Norges klatreforbund Filuftslivets fellesorganisasjon

Advarsel: Klatring kan være helseskadelig!
Klatring kan være ekstremt farlig. For å redusere risikoen er det viktig at de som klatrer har de nødvendige kunnskaper. Dette kan en tilegne seg ved å gå på kurs, eller å være med en erfaren klatrer.

E-Post til Osterøy klatreklubb: post@klatre.info
E-Post til Webmaster: webmaster@klatre.info
 
Til toppen av siden